Kristalmicrodermabrasie-apparaat Meditopics MD-01

microdermabrasie-apparaat Meditopics MD-01

Toepassing

Kristalmicrodermabrasie wordt toegepast als gelaats- en lichaamspeeling bij een verouderde, een matte en/of een vlekkerige huid, bij vergrootte poriën, rimpels, acné, littekens en hyperpigmentatie. Dit kan ook in combinatie met laserbehandelingen of chemische peelings.

Kristalmicrodermabrasie is een abrasiemethode waarbij een fijne straal kristallen, door middel van onderdruk, langs de huid wordt gezogen en zo de oppervlakkige huid verwijdert. De huid wordt als het ware gezandstraald.

Meditopics MD-01

Kristalmicrodermabrasie is een betrekkelijk eenvoudige techniek die vraagt om een robuust en betrouwbaar apparaat. Met de ontwikkeling van de Meditopics MD-01 is het gelukt om zo’n apparaat te introduceren. De Meditopics MD-01 werkt op basis van sodiumbicarbonaat, wat grote voordelen heeft ten opzichte van apparaten die werken op basis van aluminiumoxide.

De MD-01 heeft een krachtige dubbele vacuümpomp die zorgt voor een constante onderdruk. Dit geeft een gelijkmatig resultaat en zorgt ervoor dat het apparaat niet verstopt raakt. Hij is eenvoudig te bedienen en is praktisch onderhoudsvrij. Met het apparaat werkt u zeer hygiënisch. De voorraad- en afvalfles worden na verbruik in het geheel vervangen, het slangenpakket wordt slechts beperkte tijd gebruikt en bij iedere behandeling vervangt u de glastip (het handstuk)

De Meditopics MD-01 staat garant voor optimale resultaten die zichtbaar worden vanaf de eerste behandeling.

In aanschaf en gebruik is de Meditopics MD-01 voordelig. Het apparaat wordt geleverd met een volledige garantie van 5 jaar en een gedegen training. Bij aanschaf van het kristalmicrodermabrasie-apparaat krijgt u meegeleverd:

  • 1 slangenpakket
  • 1 zoutpakket (2 x 250 gram Sodiumbicarbonaat + 1 afvalcontainer)
  • 5 glastips MD-01

Sodiumbicarbonaat is:

-   huidvriendelijk     Het is van oudsher een middel om te conserveren en te desinfecteren.
- pH-neutraal Het is een alkaline met een pH-neutraal effect op de huid.
- oplosbaar Omdat het makkelijk oplost in vocht laat het geen onopgelost residu op de huid achter waarvan de poriën verstopt kunnen raken.
- verzachtend Het kalmeert de huid, in tegenstelling tot het gebruik van aluminiumoxide waarvan de huid vaak ontstoken en geïrriteerd raakt.
- licht Het is veel lichter dan aluminiumoxide. Dit is een belangrijk voordeel omdat er is een lagere onderdruk nodig is om de abrasieven in de luchtstroom mee te trekken. Vele studies hebben aangetoond dat onderdruk (vacuüm) een gunstig effect op de huid heeft, maar dat een te hóge onderdruk kan leiden tot roodheid, tele’s en atrofie van de huid.